Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __
«ηλιαχτίδα»: Όλοι μαζί ας προσπαθήσουμε να διακριθούμε !!!

Διαγωνισμός Ζωγραφικής για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Αγαπητοί μικροί φίλοι,

Σας καλούμε να συμμετάσχετε και να διαγωνιστείτε σε μια προκλητική αλλά πολλή ενδιαφέρουσα συμμετοχή, με παιδιά απ’ όλη την Ευρώπη. Σε ένα διαγωνισμό που θα είναι τιμή για σας, για τη Νέα Σμύρνη και ιδιαίτερα για την «ηλιαχτίδα».

Το θέμα : Ζωγράφισε τα δικαιώματα σου και φέρε τη φωνή σου ν’ ακουστεί στο Ετήσιο Συνέδριο του Πανευρωπαϊκού Forum Eurochild, που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του, στις Βρυξέλλες, 5-7 Ιουλίου 2016.

Η «ηλιαχτίδα» ως τακτικό μέλος του Eurochild από το 2008, φυσικά θα προσπαθήσει να σταθεί αξιοπρεπώς στο διαγωνισμό και κυρίως να τα καταφέρει να διακριθεί. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε επιτυχίες. Το Νοέμβριο του 2013 μέσα σε 57 χώρες ήρθαμε τρίτοι και καταφέραμε και πήραμε πέντε θέσεις για το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο του Eurochild που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο. Τέσσερις μαθήτριες από το 3ο Γυμνάσιο – 3ο Λύκειο Ν. Σμύρνης με μια καθηγήτριά τους, είχαν την τύχη να συμμετάσχουν σε ένα πολύ ενδιαφέρον Συνέδριο και να απολαύσουν το Μιλάνο για μια εβδομάδα. Και συνεχίζουμε το πρόγραμμα του διαγωνισμού: Το παιδί με το καλύτερο έργο, θα κερδίσει ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες και θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει και άλλα συνομήλικα παιδιά από την Ευρώπη, την ημέρα του Συνεδρίου. Μέσω του διαγωνισμού, σου δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να μοιραστείς τις απόψεις σου, με αρμόδια μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παίρνουν αποφάσεις για όλη την Ευρώπη, με κοινωνικές οργανώσεις και άλλους νέους ανθρώπους. Τα μηνύματα και οι γνώμες των παιδιών θα εκφραστούν και θα αναλυθούν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου 5-7 Ιουλίου 2016. Επιπλέον, όλα τα έργα των παιδιών θα χρησιμοποιηθούν σαν βοήθεια της ομάδας του Eurochild για έντυπο και ψηφιακό υλικό του Συνεδρίου (φυλλάδια, αφίσες, ιστοσελίδα κλπ).

Έχεις δικαίωμα συμμετοχής αν:

· Είσαι 12 - 18 ετών

· Ενδιαφέρεσαι για τα δικαιώματα του Παιδιού

· Ζεις στην Ευρώπη

Πως μπορείς να συμμετέχεις: Στο έργο σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις χρώματα και να ασχοληθείς με εικονογραφήσεις, σχέδια, φόντο, υφές και οτιδήποτε άλλο σου έρχεται στο μυαλό.

Η εικόνα που θα δημιουργήσεις πρέπει να έχει σχέση με κάποιο από τα θέματα του Συνεδρίου:

· Παιδιά σε κατάσταση φτώχιας

· Παιδιά πρόσφυγες ή που μετακινούνται χωρίς τη θέλησή τους

· Παιδιά σε ιδρύματα ή που κινδυνεύουν να μπουν σε ιδρύματα Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 6 Μαΐου 2016.

Κανόνες συμμετοχής:

· τα έργα μπορούν να είναι με μολύβι (στο χέρι) ή ψηφιακά: επιτρέπεται το κολλάζ, τα κόμικς και το κείμενο, αλλά όχι οι φωτογραφίες.

· Το έργο σου: πρέπει να είναι πρωτότυπη δική σου δημιουργία

· Κάποια ή όλα τα έργα, που θα υποβληθούν στο Eurochild, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προώθηση του Συνεδρίου

· Αποδεκτές μορφές: JPEG, PNG, ESP, PSD, GIF, PDF

· Ελάχιστο μέγεθος: 1 MB, 300 DPI.

· Αν προτιμάς να χρησιμοποιήσεις το Tablet ή το τηλέφωνό σου, μπορείς. Σου προτείνουμε δύο δωρεάν εφαρμογές που μπορούν να σε βοηθήσουν:

· Pic Monkey

· Canva

Αν χρειάζεσαι έμπνευση (ιδέες), στο link παρακάτω, μπορείς να βρεις λεπτομέρειες σχετικά με τα δικαιώματα σου!

Τα έργα θα εμφανίζονται:

· Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Eurochild, συμπεριλαμβανομένου του Facebook & Twitter

· Στην ιστοσελίδα και το Newsletter του Eurochild

· Στο ενημερωτικό έντυπο του Συνεδρίου του Eurochild, στις εκδόσεις και το πρόγραμμα (εφόσον επιλεγεί το έργο σου)

Ένας διαγωνιζόμενος θα κερδίσει ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες για δυο άτομα (ένα παιδί και ένας ενήλικος συνοδός) για να παρευρεθούν στο Ετήσιο Συνέδριο “Children’s Rights Matter: Why Europe needs to invest in children” - «Τα δικαιώματα του Παιδιού μετράνε: Γιατί η Ευρώπη πρέπει να επενδύσει στα Παιδιά», στις 5-7 Ιουλίου 2016. Στο Συνέδριο, ο νικητής θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με υπεύθυνους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παίρνουν τις σοβαρές αποφάσεις και αξιωματούχους, σχετικά με το ενδιαφέρον του/της για τα δικαιώματα των παιδιών. Ο νικητής θα συμμετάσχει ενεργά στην προετοιμασία του Συνεδρίου και θα υποστηρίξει την Ομάδα του Eurochild, στη δημιουργία όμορφων, διασκεδαστικών και πρωτότυπων προωθητικών υλικών όπως αφίσες, έντυπα κλπ. Ακόμη, ένα ισάξιο ανταποδοτικό βραβείο θα δοθεί σε νικητή μικρότερο των 12 ετών. Επίσης οι κριτές, μπορούν να αποφασίσουν, αν ένα παιδί είναι κάτω των 12 ετών, αλλά εγκριθεί το έργο του και έχει τις δυνατότητες να συμμετάσχει στο Συνέδριο, μπορεί να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες εκπροσωπώντας την «ηλιαχτίδα» . Όλα τα έξοδα του νικητή και του συνοδού του (εισιτήρια, διαμονή, συμμετοχή στο Συνέδριο) θα καλυφθούν από το Eurochild. Περιττό να σας αναφέρουμε ότι, η Πρόεδρος του Κέντρου Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας «ηλιαχτίδα» Ντόρα Κασιμέρη, παίρνοντας μέρος στο Συνέδριο, θα συνοδεύσει με πολλή χαρά τον νικητή και συνοδό του.

Αυτή η επιστολή θα σταλεί σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια, Δημόσια και Ιδιωτικά, της Νέας Σμύρνης.

Το πρόγραμμα που θα αφορά παιδιά κάτω των 12 ετών, θα το αναλάβει εξ ολοκλήρου το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Σμύρνης.

Παρακαλούμε θερμά, όσοι ενδιαφέρεστε να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό εκπροσωπώντας την «ηλιαχτίδα», δηλώστε συμμετοχή μέχρι τη Δευτέρα 21/3/2016, στο τηλέφωνο 2109346139, καθημερινά 9 π.μ. – 2 μ.μ.

Σας ενημερώνουμε ότι, τα έργα σας θα πρέπει να κατατεθούν έως την Παρασκευή 8/4/2016, για να επιλεγούν τα καλύτερα και να αποσταλούν στις Βρυξέλλες.

Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες.

Περιμένουμε με χαρά τις συμμετοχές σας.

 

Η Πρόεδρος,

Ντόρα Κασιμέρη


 

 

 

Επικοινωνία: - Τηλ.: 210 9346139 - Κιν: 6932274982 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2024 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.