Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 

Στις 20 Ιουνίου, γιορτάζουμε την «Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων».

Μέσα στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που ήδη αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός, καλούμαστε να εκφράσουμε την ελπίδα και τη συμπόνοια μας, στους χιλιάδες ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν με τη βία τα σπίτια και την πατρίδα τους και να βρεθούν στην Ελλάδα.

Μιλάμε για άτομα και οικογένειες με αβέβαιο μέλλον, των οποίων οι ζωές ανατράπηκαν.

Παρά τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε αυτούς που βρίσκονται σε ανάγκη, δεν πρέπει να αφήσουμε τους φόβους και τις επιφυλάξεις μας να μας κρατήσουν μακριά τους.

Είναι άνθρωποι σαν κι εμάς, οικογένειες και παιδιά, που προσπάθησαν να φτάσουν στην Ευρώπη, αφού λόγω πολέμου, δεν μπορούν να παραμείνουν στις χώρες τους.

Η «ηλιαχτίδα» - Κέντρο Φιλοξενίας Αρρώστου Παιδιού και Οικογένειας, από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στους πρόσφυγες, με εκδηλώσεις για τα παιδιά στο λιμάνι του Πειραιά, με παροχή υλικής, ηθικής και ψυχολογικής βοήθειας.

Παράλληλα, φιλοξενούμε οικογένειες Σύρων προσφύγων με άρρωστα παιδιά, όπως συμβαίνει με όλα τα παιδιά απ’ όπου κι’ αν προέρχονται!!!

Καθημερινά, έχουμε δράσεις για τα προσφυγόπουλα με ομάδα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.

Θέλουμε και είμαστε δίπλα σε κάθε παιδί και οικογένεια που μας έχει ανάγκη!!! Άλλωστε, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά δεν έχουν χρώμα, χώρα ή θρησκεία.

Μια όμορφη εκδήλωση στην πύλη Ε1, στο Λιμάνι του Πειραιά, για 100 περίπου παιδιά προσφύγων.

"ηλιαχτίδα" και προσφυγόπουλα, στο Λιμάνι του Πειραιά.

Και ας μην ξεχνάμε, εμείς οι περισσότεροι που ζούμε στη Νέα Σμύρνη, κάποτε οι γονείς μας ήρθανε πρόσφυγες στην Ελλάδα, ίσως και με χειρότερες συνθήκες.

Ας τιμήσουμε λοιπόν τη φετινή «Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων» προσφέροντας Αγάπη και Συμπαράσταση, όπως μπορούμε, αφού η ελπίδα και το μέλλον αυτών των ανθρώπων εξαρτάται και από εμάς!!!

Η γιορτή μας διήρκησε περίπου 3 ώρες.
Η εκδήλωση ήταν τόσο ανθρώπινη, τόσο ουσιαστική, που για χρόνια θα αναπολούμε τις όμορφες στιγμές που περάσαμε στο Λιμάνι του Πειραιά με τα προσφυγόπουλα.

 

 

 

Επικοινωνία: - Τηλ.: 210 9346139 - Κιν: 6932274982 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2024 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.