Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __
Η «ηλιαχτίδα» στη Συνάντηση Διαβούλευσης «Κείμενο Αρχών για την Παιδική Προστασία στην Ελλάδα».

Η Πρόεδρος της «ηλιαχτίδα» Ντόρα Κασιμέρη με το μέλος του Συμβουλίου Ελένη Καραγιάννη, συμμετείχαν την Πέμπτη 12/5/16, σε Συνάντηση Διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, προσκεκλημένες από το Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού κ. Γεώργιο Μόσχο.

Αντικείμενο της διαβούλευσης ήταν το «Κείμενο Αρχών για την Παιδική Προστασία στην Ελλάδα», που συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού και τον Συνήγορο του Πολίτη – Συνήγορο του Παιδιού.

Στο κείμενο αυτό διατυπώθηκαν βασικές αρχές παιδικής προστασίας, οι οποίες θα δημοσιοποιηθούν και θα ζητηθεί να συνυπογράψουν τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Πολιτείας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι δημοσίων και μη κυβερνητικών φορέων παιδικής προστασίας, επαγγελματίες και εμπειρογνώμονες που ασχολούνται με την προστασία των ανηλίκων και των δικαιωμάτων τους, και να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ένταξή τους σε ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η «ηλιαχτίδα» ελπίζει ότι όλα αυτά δεν θα μείνουν απλώς κείμενα και συναντήσεις, αλλά επιτέλους το θέμα των δικαιωμάτων του παιδιού θα κυριαρχήσει στη χώρα μας, ως το κυριότερο θέμα όχι συζήτησης, αλλά πράξης!!!

 

 

 

Επικοινωνία: - Τηλ.: 210 9346139 - Κιν: 6932274982 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2024 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.