Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __

Ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Σμύρνης κ. Ιωάννης Κλαδάκης με την Πρόεδρο της "ηλιαχτίδα-Νέα Σμύρνη" Ντόρα Κασιμέρη.

Μια γιορτινή επίσκεψη … αλλιώτικη απ’ τις άλλες !!!

 

Την Τετάρτη, 13/12/2017 προσκεκλημένοι από 3ο και 13ο Δημοτικά Σχολεία Ν. Σμύρνης, βρεθήκαμε κοντά τους !

Ο λόγος;

Θα συγκέντρωναν τρόφιμα, για να στηρίξουν τα άρρωστα άπορα παιδιά και τους γονείς τους, που φιλοξενούμε στον Ξενώνα «ηλιαχτίδα-Νέα Σμύρνη».

Επιθυμία των Διευθυντών;

Να μιλήσω στους μαθητές όλων των τάξεων και των δυο Σχολείων, εξηγώντας τι κάνουμε όλοι εμείς, που ασχολούμεθα με αυτή την προσπάθεια,  διατηρώντας ένα όμορφο σπίτι, μέρα – νύχτα ανοιχτό για να περιμένουμε με απεριόριστη Αγάπη, τα άρρωστα παιδιά με τους γονείς τους απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, που έρχονται για τα Νοσοκομεία της Αθήνας, προσφέροντάς τους τα πάντα, εντελώς Δωρεάν!!!

Πιστέψτε με, ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου, μετά από 35 χρόνια διδασκαλίας σαν εκπαιδευτικός, που αναρωτήθηκα τι θα έλεγα σε αυτά τα μικρά παιδιά ;

Η Διευθύντρια του 13ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Σμύρνης κ. Κατερίνα Λάζαρη, με την Πρόεδρο της "ηλιαχτίδα-Ν. Σμύρνη".

Σας μιλάω με κάθε ειλικρίνεια, ότι ένιωσα και εγώ  και η Ελένη Παϊσση, μέλος του Συμβουλίου που ήταν μαζί μου, τόσο όμορφα, τόσο άνετα δίπλα τους, και απορήσαμε που το καθένα είχε μια ερώτηση έτοιμη σχετικά με την «ηλιαχτίδα» και συγχρόνως ένιωθε τόση χαρά που θα συμμετείχε σ’ αυτή την ιερή πράξη προσφοράς, των Δασκάλων και των Γονιών τους!!!

Δίπλα στα μικρά αυτά παιδιά, νιώθεις την αλήθεια, την αγάπη, τη στοργή και γενικά …. το Μεγαλείο της Ψυχής του Ανθρώπου !!!

Η επίσκεψη αυτή ήταν πράγματι, μια ανακούφιση και μια ιδιαίτερη δυναμική για εμάς, ενθαρρύνοντάς μας, να συνεχίσουμε τον Άνισο Αγώνα που δίνουμε καθημερινά, για να κρατήσουμε το Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας «ηλιαχτίδα-Νέα Σμύρνη» ανοιχτό!!!

Ευχαριστούμε και τα δύο Σχολεία από καρδιάς, όχι μόνο για την σημαντική υλική βοήθεια που μας προσέφεραν, αλλά κυρίως για την ευαισθησία και την προσπάθειά τους να περάσουν στα παιδιά τους σημαντικά μηνύματα Αγάπης, Ανθρωπιάς, Αλληλεγγύης και Προσφοράς!!!

Η Πρόεδρος,
Θεοδώρα (Ντόρα) Κασιμέρη

 

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ

 

 

 

Επικοινωνία: Ελ. Βενιζέλου 18, 17121 Νέα Σμύρνη - Τηλ.: 210 9346139 - Fax: 210 9341101 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2023 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.