Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __

Μια βραδιά φορτωμένη με έντονα συναισθήματα !!!

 

Με την ενδεικτική αυτή πρόσκληση η «ηλιαχτίδα» είχε την μεγάλη τιμή να παρευρεθεί την Τετάρτη 14/6/2017 και ώρα 8:30 μ.μ. στο Ecali Club, σε ένα φιλανθρωπικό δείπνο προς τιμήν του μεγάλου αξιολογότατου, φιλάνθρωπου Καθηγητού κ. Αυξέντιου Καλαγκού !!!

Ο υπέροχος αυτός Κωνσταντινοπολίτης, καρδιοχειρουργός, Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, ζει και αναπνέει με σκοπό της ζωής του, πώς να βοηθήσει άπορα, ανασφάλιστα παιδιά απ’ όλο τον κόσμο, χωρίς καμία αμοιβή !

Μέχρι σήμερα, ο μεγάλος αυτός καταπληκτικός γιατρός, με την επιστημονική του ομάδα, έχουν χειρουργήσει αφιλοκερδώς περισσότερα από 17.000 παιδιά με καρδιοπάθεια, από όλο τον κόσμο !!!

Αγαπητοί φίλοι,

Όνειρο της ζωής μου ήταν να συναντήσω αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο !!!

Δεν μπορώ να σας περιγράψω τι ένιωσα, όταν τον συνάντησα και με αγκάλιασε τόσο ζεστά όπως θα αγκάλιαζε ένα μικρό του ασθενή. Απλός, τρυφερός και κυρίως Ανθρώπινος !

Μια σύμπτωση, τραγική μπορώ να πω, αν και για το δικό μας μικρό φιλοξενούμενο Χρήστο, σωτήρια !!!

Στις 28/2/17, στο Νοσοκομείο «Παίδων Μητέρα», ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός χειρούργησε τον μόλις δύο ετών Χρήστο μας, από το Ηράκλειο Κρήτης, που φιλοξενείται στην «ηλιαχτίδα» από την ημέρα της γέννησής του.

Συγκεκριμένα η μητέρα του ήρθε στην «ηλιαχτίδα» έγκυος από την Κρήτη και γέννησε στο Μαιευτήριο «Αλεξάνδρα».

Όταν του ανέφερα ότι πριν λίγους μήνες χειρούργησε ένα δικό μας παιδί, δεν μπορώ να σας περιγράψω τον ενθουσιασμό του.

Η Πρόεδρος Ντόρα Κασιμέρη με τον Καθηγητή κ. Αυξέντιο Καλαγκό

Η Πρόεδρος, με το μέλος του Δ.Σ. "ηλιαχτίδα" κ. Μαίρη Καλλιάνη και το σύζυγό της.

Όσο για μένα, δεν χρειάζεται νομίζω να σας πω το πως ένιωσα εκείνη την στιγμή ....

Ακόμη και ο καιρός σύμμαχος σ’ αυτή την όμορφη, ουσιαστική εκδήλωση. Απολαύσαμε μια υπέροχη βραδιά και όλο το μεγαλείο αυτής της γιορτής, για να τιμήσουμε το μεγάλο αυτόν επιστήμονα γύρω από την πισίνα του Ecali Club, με όμορφο κόσμο και με τον καταπληκτικό Στέφανο Κορκολή και την ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη.

 

Θερμά συγχαρητήρια στην Πρόεδρο κ. Άννα Γριμάνη Δημοσιογράφο, και σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο για την δημιουργία παραρτήματος στην Ελλάδα, του διεθνούς ιδρύματος Coeurs pour Tous του καθηγητού Αυξέντιου Καλαγκού – Καρδιές για Όλους, με σκοπό να στηρίξουν οικονομικά τα άπορα Ελληνόπουλα !

Η Πρόεδρος,

Θεοδώρα (Ντόρα) Κασιμέρη

   

 

 

 

Επικοινωνία: - Τηλ.: 210 9346139 - Κιν: 6932274982 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2024 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.