Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __

Η Πρόεδρος κ. Θεοδώρα (Ντόρα) Κασιμέρη συγχαίρει τον κ. Γιώργο Νικολαίδη.

UNICEF – Ταχεία Αποτίμηση των Ψυχικών και Ψυχοκοινωνικών Αναγκών των Ασυνόδευτων Παιδιών και της Ανταπόκρισης των Υπηρεσιών στην Ελλάδα.

 

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Τσόχα 4, Αθήνα), εξαίρετοι επιστήμονες προσπάθησαν να παρουσιάσουν, να ενημερώσουν, ν’ αναλύσουν και να κρίνουν ακόμη, την παρούσα κατάσταση σχετικά με τα δυστυχισμένα Ασυνόδευτα Παιδιά που ζουν στην Ελλάδα.

Τιμή για την «ηλιαχτίδα-Νέα Σμύρνη» και ιδιαίτερα για εμένα την Πρόεδρο, που παρευρέθηκα σε μια τόσο ενδιαφέρουσα έρευνα της UNICEF.

 

Η παρουσίαση της έρευνας, αναλύθηκε από το Συντονιστή της UNICEF στην Ελλάδα, για την Ανταπόκριση στο Προσφυγικό και Μεταναστευτικό Ζήτημα, κ. Laurent Chapuis, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, κ. Γιώργο Νικολαΐδη και τον Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, κ. Γιώργο Μόσχο.

Ο κ. Νικολαΐδης ανέλυσε, τεκμηρίωσε και προσπάθησε με κάθε τρόπο να παρουσιάσει το σοβαρό αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ασυνόδευτα παιδιά, και δυστυχώς απ’ ότι απεδείχθη, Δομές στην Ελλάδα για να αντιμετωπιστεί ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, δεν υπάρχουν.

Ο αριθμός των ασυνόδευτων παιδιών αυξάνεται και συγχρόνως τα προβλήματα γίνονται ανυπέρβλητα.

Ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, κ. Γιώργος Μόσχος προσπάθησε να συμβάλλει στην ενημέρωση, αλλά δυστυχώς η κατάσταση είναι τραγική.

 

Η Πρόεδρος με την Κατερίνα Ολυμπίου (λατρευτή της μαθήτρια), συνεργάτης της UNICEF.

Τέλος, αναφέρομαι στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, κ. Γιώργο Γιαννόπουλο, ο οποίος περιορίστηκε σε δυο τρεις προτάσεις, γιατί δυστυχώς το θέμα δεν μπορούσε να υποστηριχθεί όσο θα έπρεπε.

Η προσπάθεια της UNICEF ενδιαφέρουσα και εμπεριστατωμένη, αλλά …. αν δεν δημιουργηθούν οι κατάλληλες Δομές, προσωπική μου άποψη, η κατάσταση θα επιδεινώνεται  συνεχώς και είναι τραγικό, γιατί αναφερόμεθα σε παιδιά ταλαιπωρημένα  δυστυχισμένα, χωρίς πατρίδα, χωρίς οικογένεια …. και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί!!!

Ευχαριστούμε θερμά τους συντελεστές της ανωτέρω εκδήλωσης και ευελπιστούμε ότι θα συνεχισθούν αυτές οι τόσο ενδιαφέρουσες έρευνες, με την ελπίδα ότι γρήγορα θα αλλάξει αυτή η ζοφερή κατάσταση που επικρατεί και θα υπάρξει ….. ένα καλύτερο αύριο γι’ αυτά τα παιδιά !!!

 

Η Πρόεδρος
Θεοδώρα (Ντόρα) Κασιμέρη

 

 

 

Επικοινωνία: Ελ. Βενιζέλου 18, 17121 Νέα Σμύρνη - Τηλ.: 210 9346139 - Fax: 210 9341101 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2023 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.