Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __

Βρυξέλλες 16-19 Νοεμβρίου 2016: Συμπόσιο με θέμα 
«With Children For Children: From ideas to action.» 
Συνδιοργάνωση: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Eurochild

Η «ηλιαχτίδα» για ακόμη μια φορά είχε την τύχη να διακριθεί και να συμμετάσχει σ’ αυτό το τόσο ενδιαφέρον και ξεχωριστό Συμπόσιο!!!

Ένα μέλος του Νεανικού Συμβουλίου «ηλιαχτίδα», η Κατερίνα Αυγερινού, μαθήτρια της πρώτης τάξης του Λυκείου της Ευαγγελικής Σχολής είχε την τύχη και την ευκαιρία να συνοδεύσει την Πρόεδρο της «ηλιαχτίδα» Ντόρα Κασιμέρη σ’ αυτό το τόσο σημαντικό Συνέδριο.

Η γλυκιά Κατερίνα εκπροσώπησε την «ηλιαχτίδα» με τόση επιτυχία που ίσως και η ίδια δεν περίμενε.

Ήταν πάντα αποδοτική, σοβαρή, και ιδιαίτερα στην συνέντευξη που έδωσε στη δημοσιογράφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώπιον των Ευρωπαϊκών Βουλευτών σχετικά με το θέμα «Παιδί, Κοινωνία, Αλληλεγγύη, Προσφορά», έκλεψε την παράσταση.

Συναντήσαμε και συνομιλήσαμε με αξιολογότατους ανθρώπους, τις δυο μέρες που διαθέσαμε μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προβληματιστήκαμε με την διαφορά νοοτροπίας ανάμεσα στις δύο χώρες και δυστυχώς μερικές φορές δεν νιώσαμε καθόλου άνετα.

Στις συναντήσεις με τα παιδιά των άλλων χωρών η Κατερίνα ήταν φιλικότατη και γενικά η «ηλιαχτίδα» καμαρώνει για τα μέλη και τη δημιουργία αυτού του Νεανικού Συμβουλίου της.

Αναφέρομαι ιδιαίτερα στην Κατερίνα, γιατί το Συμπόσιο ήταν αποκλειστικά «Από τα Παιδιά Για τα Παιδία».

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκτός των άλλων συναντήσεων, είχαμε μια ιδιαίτερα σημαντική και πολύ ευχάριστη συνάντηση, με την Ευρωβουλευτή της Ν.Δ., κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ- Βρυωνίδη.

Η κ. Βόζεμπεργκ μας εξέπληξε με το θερμό της καλωσόρισμα, και μας συγκίνησε ιδιαίτερα όταν εξέφρασε πολύ θερμά την πρόθεσή της να καταβάλει κάθε προσπάθεια να στηρίξει την «ηλιαχτίδα».

Όπως γνωρίζουμε όλοι, η κ. Βόζεμπεργκ έχει αναλάβει το Μεταναστευτικό θέμα στο Κοινοβούλιο εκτός των άλλων, είναι πολύ επιτυχημένη όπως μας πληροφόρησαν εκεί οι συνάδελφοί της άλλων χωρών, και ελπίζουμε ότι, από δω και στο εξής θα έχουμε έναν θερμό σύμμαχο στις προσπάθειές μας σχετικά με την βοήθεια που προσφέρουμε εδώ και δυο χρόνια στους Πρόσφυγες της περιοχή μας.

 

Δείτε τις φωτογραφίες  εδώ

 

 

 

Επικοινωνία: Ελ. Βενιζέλου 18, 17121 Νέα Σμύρνη - Τηλ.: 210 9346139 - Fax: 210 9341101 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2023 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.