Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __

Σήμερα γιορτάζουμε: «ηλιαχτίδα» - 7 Δημοτικό Σχολείο Ν. Σμύρνης !!!

Με τον τίτλο Sketch my Rights - Ζωγράφισε τα δικαιώματά σου και φέρε τη φωνή σου ν’ ακουστεί στο Ετήσιο Συνέδριο του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Eurochild, 5-7 Ιουλίου 2016 στις Βρυξέλλες.

112 παιδιά ηλικίας από 5 έως και 18 ετών από όλη την Ευρώπη, διαγωνίστηκαν για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και συγχρόνως να κερδίσουν ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες και να συμμετάσχουν στο Ετήσιο Συνέδριο του Eurochild.

Αγαπητοί φίλοι,

Σήμερα γιορτάζει όλη η Νέα Σμύρνη. Ένα παιδί δικό μας, η Μαργαρίτα Κυπράκη μόλις 7 ετών, μαθήτρια του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Σμύρνης, κατάφερε να έρθει πρώτη στην κατηγορία των παιδιών κάτω των 10 ετών.

Τιμή για την οικογένεια, τιμή για το Δημιουργικότατο 7 Δημοτικό Σχολείο, τιμή για την «ηλιαχτίδα». Από τις 112 συμμετοχές, επελέγησαν 33 έργα! Και μέσα σε αυτά τα 33, η «ηλιαχτίδα» κατέχει μια εξέχουσα θέση με τα έργα των μαθητριών:

·Κορίνα Κυπράκη, 11 ετών, μαθήτρια του 7ου Δημοτικού Σχολείου και

·Zurnigha Shafique , 10 ετών – Πολιτική Πρόσφυγας από Πακιστάν, μαθήτρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου και μέλος της Ομάδας Δημιουργικής Απασχόλησης της «ηλιαχτίδας».

Δεν μπορούμε να περιγράψουμε την χαρά μας, όταν σε μια περίοδο ανασφάλειας, ανέχειας, απαισιοδοξίας που ζει η χώρα μας τελευταίως, παιδιά που βιώνουν όλες αυτές τις καταστάσεις, καταφέρνουν και περνούν μέσω μιας εικόνας, τόσο δυνατά μηνύματα και συναισθήματα που ανταγωνίζονται παιδιά Ευρωπαϊκών χωρών και διαπρέπουν !!!

Ευχαριστούμε όλους θερμά, που πήρατε μέρος σ’ αυτό το διαγωνισμό και δώσατε τη χαρά στην Πόλη μας και ιδιαίτερα στην «ηλιαχτίδα», για αυτή τη μεγάλη επιτυχία.

 

Η Πρόεδρος, Ντόρα Κασιμέρη

Ακολουθούν οι ζωγραφιές των παιδιών (4).

Πρώτο βραβείο (άνω των 10 ετών) - Winner: Bujac Vlada, 11 years old, Moldova

 

Πρώτο Βραβείο (κάτω των 10 ετών) - Under 10 years: Margarita Kypraki, 7 years, Greece

 

 

 

 

Επικοινωνία: Ελ. Βενιζέλου 18, 17121 Νέα Σμύρνη - Τηλ.: 210 9346139 - Fax: 210 9341101 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2023 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.