Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __

Στην «ηλιαχτίδα» δυστυχώς δεν υπάρχουν μόνο χαρές, αλλά … η Ζωή συνεχίζεται …

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 7 μ.μ., η «ηλιαχτίδα» Γιόρτασε στον Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους (Ιωσηφογλείου), τη βάπτιση του μικρού φιλοξενούμενού μας Βασίλη !!!

Ο μικρός Βασίλης 2 ½ ετών, από το Ηράκλειο Κρήτης, ήρθε για πρώτη φορά πριν ένα χρόνο στο Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας «ηλιαχτίδα» με τους γονείς του, λόγω προβλημάτων υγείας, αβάπτιστος.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα είναι μαζί μας γιατί τα προβλήματα του συνεχίζονται, αλλά η «ηλιαχτίδα» με πολλή Αγάπη και ιδιαίτερη φροντίδα στέκεται συμπαραστάτης σε κάθε τους δυσκολία, με σκοπό να κάνει τη ζωή τους πιο άνετη και με Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Όμως, για το Συμβούλιο, αυτά τα παιδιά που ζουν μαζί μας μεγάλα χρονικά διαστήματα, γίνονται πραγματικά Δικά μας παιδιά. Έτσι, με ιδιαίτερη χαρά και στοργή αποφασίσαμε να τον βαπτίσουμε.

Νονά, η Πρόεδρος της «ηλιαχτίδα», η Ντόρα Κασιμέρη. Το τι έγινε σ’ αυτή τη βάπτιση δεν μπορεί να περιγραφεί !!!

Αμέτρητοι φίλοι, συμπολίτες μας, καταστηματάρχες και απ΄ τους όμορους Δήμους και μακρύτερα, συμμετείχαν - όπως θα δείτε πιο κάτω – με κάθε τρόπο για να δώσουν απέραντη χαρά και ικανοποίηση, όχι μόνο στον μικρό Βασίλη, αλλά ιδιαίτερα στους γονείς του.

Η όμορφη γραφική Εκκλησία, γέμισε κόσμο και παιδάκια, που ήρθαν όλοι μαζί να συμπαρασταθούν στην ιδιαίτερη αυτή μέρα για την «ηλιαχτίδα» και τους γονείς του μικρού Βασίλη.

Μετά το Μυστήριο, ήταν η μεγάλη έκπληξη.

Όλοι οι καλεσμένοι, ήρθαν στο χώρο της «ηλιαχτίδα», για να πιουν ένα κρασί και να ευχηθούν στο Βασίλη να ζήσει πολλά χρόνια, ευτυχισμένος και κυρίως σιδερένιος.

Την αρχή έκανε το catering Μπουκια – Δια χειρός Γ. Τσελεμεντέ, με τους εκλεκτούς συνεργάτες του, Νίκο Χρυσακόπουλο και Ηλία Χατζημιχάλη και με το προσωπικό τους.

Το τι μαγείρεψαν στις βεράντες της «ηλιαχτίδα», δεν μπορεί να περιγραφεί !!!

Οι καλεσμένοι ακόμη και σήμερα συζητούν για τον υπέροχο, γευστικό και πλουσιότατο μπουφέ τους.

Δεν βρίσκουμε λόγια να πούμε από καρδιάς, ένα μεγάλο μεγάλο ευχαριστώ, για αυτή την πολύτιμη και σημαντική για μας, προσφορά τους !!!

Το υπέροχο Ζαχαροπλαστείο της Πλατείας Ν. Σμύρνης, Zuccherino με έδρα στο Π. Φάληρο, όχι μόνο μας προσέφερε όλα τα γλυκά που μοιράστηκαν στην Εκκλησία, αλλά μας έστειλαν και μια πανέμορφη, ιδιαίτερα στολισμένη παιδική τούρτα, χωρίς καν να τη ζητήσουμε.

Τα Ζαχαροπλαστεία Κωστής ΑΕ (Νέος Κόσμος), μας προσέφεραν μια τούρτα 5 κιλών για να γιορτάσουμε την ημέρα της βάπτισης, και τα γενέθλια ενός μικρού μας φίλου, του Γιώργου Παπαστεργίου.

Φυσικά πρέπει να αναφερθεί, ότι σχεδόν κάθε εβδομάδα έχουμε γλυκά από τα καταστήματα Κωστής, που μοιράζουμε στις οικογένειες που βοηθάμε με τρόφιμα κλπ. καθημερινά.

Επίσης, τα Ζαχαροπλαστεία Παλόγλου (Ν. Σμύρνη) και Elysee (Νέα Σμύρνη) συνέβαλαν ουσιαστικά, προσφέροντάς μας άφθονα γλυκά.

Η έκπληξη για εμάς, ήταν πως εκτός των Νεοσμυρνιωτών και των όμορων Δήμων που μας συμπαραστάθηκαν, από τα Ζαχαροπλατεία Mariz (Χολαργός), ήρθε ακόμη μια υπέροχη τούρτα, για να συμβάλουν και αυτά, στην ιδιαίτερη αυτή Γιορτή μας.

Το Photolens – Βαγγέλης Μελίκογλου και οι συνεργάτες του, κάλυψαν την όλη εκδήλωση (φωτογραφίες, βίντεο), εντελώς δωρεάν. Και τώρα το clue της βραδιάς – έκπληξη, Μαρίας Βρασίδα !!!

Η Μαρία Βρασίδα, Αρχιτέκτων – Πολεοδόμος, εκλεκτό μέλος του Συμβουλίου της «ηλιαχτίδα», ξέχασε τις ιδιότητές της και μας αιφνιδίασε διοργανώνοντας ένα καταπληκτικό μουσικό σχήμα !!!

Συμμετέχοντες;;;

Η γλυκιά και ένθερμη φίλη της «ηλιαχτίδα», Ειρήνη Λιάβαρη-Φλωροπούλου, Οικονομολόγος, τραγουδούσε καταπληκτικά παίζοντας πιάνο !!!

Η Γιάννα Κοτρώτσου, Τοπογράφος Μηχανικός, με τη γλυκιά φωνή της στο τραγούδι, μας ενθουσίασε!!!

Ο Δημήτρης Σαπουντζάκης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, στο μπουζούκι, καταπληκτικός !!!

Όσο για τη Μαρία Βρασίδα, δεν υστέρησε καθόλου στο τραγούδι !!!

Και όλα αυτά υπό την υψηλή επιμέλεια του Λευτέρη Κρητικού, Διδάσκαλου Μουσικής στο Εθνικό Ωδείο.

Σας ευχαριστούμε όλους και όλες, μέσα από τα βάθη της καρδιά μας !!!

Ας ευχηθούμε όλοι μαζί, μέσα από την «ηλιαχτίδα», να προσφέρουμε μόνο Χαρά και Ελπίδα και ποτέ … Λύπες !!!

 

   
Δείτε τις φωτογραφίες  εδώ  

 

 

 

Επικοινωνία: - Τηλ.: 210 9346139 - Κιν: 6932274982 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2024 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.