Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __

Επιχορηγήσεις Δήμου Ν. Σμύρνης 2017

 

Ν. Σμύρνη, 02/06/2017

Αρ. Πρωτ. 1144

 

Προς

Δήμαρχο Νέας Σμύρνης

 

Κύριε Τζουλάκη,

Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 25/05/17, με θέμα τις ετήσιες επιχορηγήσεις του Δήμου προς τους Συλλόγους της πόλης μας, εισηγηθήκατε ειδικά ως προς το Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας «ηλιαχτίδα», η επιχορήγηση για τη φετινή χρονιά να περιορισθεί στο ποσόν των 4.000 € αντί των 6.500 € που εγκρίνατε το περασμένο έτος για το Σύλλογό μας.
Αντιθέτως, για τους περισσότερους συλλόγους όχι μόνο διατηρήσατε το ίδιο ποσόν, αλλά σε ορισμένους άλλους, προχωρήσατε και σε αύξηση του ποσού !!!
Κύριε Δήμαρχε,
Εκφράζοντας τη βαθύτατη απογοήτευση και αγανάκτησή μας, δυστυχώς, μας αναγκάζετε, μετά από την τελευταία αυτή ενέργειά σας, να πιστέψουμε ότι από τότε που έχετε εκλεγεί ως Δήμαρχος, έχετε αναγάγει σε σκοπό της ζωής σας, το κλείσιμο του Ξενώνα μας, αφού πρώτη σας ενέργεια ήταν να μας αποσταλούν δύο εξώδικα σε διάστημα δύο μηνών, ενημερώνοντας μας ότι δεν θα καταβάλλετε πλέον το ενοίκιο για το χώρο που μας είχε παραχωρήσει ο προηγούμενος Δήμαρχος κ. Γιώργος Κουτελάκης.

Σας προσκαλέσαμε επανειλημμένα να μας επισκεφθείτε και προσωπικά, για να διαπιστώσετε και εσείς ο ίδιος τα επιτεύγματα της κοινωνικής μας προσφοράς, αν και πιστεύουμε ότι ως Δήμαρχος είχατε υποχρέωση να το πράξετε, λόγω του ότι διαθέτετε χρήματα των συμπολιτών μας σε διάφορους συλλόγους χωρίς καν να γνωρίζετε το αντικείμενό τους.

Γνωρίζετε, άλλωστε, ότι μας έχουν επισκεφθεί όλοι οι εκπρόσωποι των συνδυασμών της Δημοτικής Αρχής, όπως ο κ. Παναγιώτης Πάντος, υποψήφιος Δήμαρχος του συνδυασμού «Στροφή Νέας Σμύρνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος του ιδίου συνδυασμού, κ. Θεόφιλος Καταλειφός, ο κ. Δημήτρης Πανταζής Επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Συμμαχία Πολιτών για τη Νέα Σμύρνη» και ο κ. Γιάννης Φραγκούλης Δημοτικός Σύμβουλος από το συνδυασμό «Μια Πόλη Ανάποδα».

Είμαστε σίγουροι φυσικά, ότι έχετε πλήρη ενημέρωση της όλης δράσης μας από τη μέχρι πρότινος Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σας κ. Μαρία Απέργη, σήμερα Πρόεδρο της Εθνικής Στέγης, καθώς και από τον Αντιδήμαρχο σας, κ. Γιάννη Δημάκη, ο οποίος επισκέφθηκε τους χώρους του Ξενώνα, είδε τα επίσημα στοιχεία των φιλοξενουμένων μας, εντυπωσιάστηκε και μας συνεχάρη για το έργο μας.

Άλλωστε κατά την περυσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 01/02/2016, καταθέσαμε πλήρη φάκελο με τα πεπραγμένα μας και επίσημα στοιχεία, που καταχωρίσθηκαν στα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.


Δυστυχώς για εσάς, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο με θέμα - Επιχορηγήσεις - αρνήθηκαν εκπρόσωποι συνδυασμών να το ψηφίσουν.
Ο κ. Πάντος, ο υποψήφιος Δήμαρχος του Συνδυασμού «Στροφή Νέας Σμύρνης» σας προκάλεσε λέγοντας ότι: «δεν ψηφίζουμε το θέμα, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, γιατί συνεχίζεται μια πολιτική που δεν έχει ούτε κριτήρια, ούτε απολογισμούς έργου, ούτε πόσα μέλη έχει ο κάθε ένας σύλλογος, ούτε το τι κάνει, ούτε τι έχει σκοπό να κάνει, ούτε μια αναπτυξιακή λογική για το Σύλλογο.» 
Και συνεχίζει: «Με διαδικασίες που δημιουργούν ασάφειες, αντιφάσεις και ερωτηματικά, εγκρίνονται σωρηδόν κάποια ποσά αγνώστου ταυτότητος, και ανάμεσα τους καίγονται και οι πάρα πολλοί καλοί Σύλλογοι της Πόλης, οι οποίοι αμαυρώνονται.
Εμείς δεν θα ψηφίσουμε το θέμα, παρότι θέλουμε να ενισχυθούν οι Σύλλογοι της Νέας Σμύρνης, αλλά μέσα από ένα  πλαίσιο που να αναδεικνύει και να υποστηρίζει τη δουλειά τους.»

Κύριε Δήμαρχε,
Οφείλεται μια απάντηση όχι μόνο στον κ. Πάντο και σε εμάς, αλλά σε όλους τους φορολογούμενους της Πόλης μας.
Όλοι οι Σύλλογοι που χρηματοδοτούνται από τους φόρους των συμπολιτών μας, δεν υποχρεούνται να αναρτήσουν στην ιστοσελίδα του Δήμου τις πιστοποιήσεις και το έργο τους, για να γνωρίζουμε όλοι με ποια κριτήρια τους χρηματοδοτείτε;
Εμείς αυτή την απάντηση θα την περιμένουμε, αλλά όχι για πολύ ….
Και ερχόμαστε στα δικά μας ….
Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, ότι το Κέντρο μας, συνδράμει ουσιαστικά και αποδεδειγμένα - ιδιαίτερα σε αυτή την εξαιρετικά δυσχερή οικονομική και κοινωνική συγκυρία - άπορα παιδιά με σοβαρά νοσήματα από όλη την επαρχία, Ελλάδα και Κύπρο, τα οποία φιλοξενούνται με τους γονείς τους, επί μακρόν χρονικό διάστημα στο Ξενώνα, με όλες τις παροχές, εντελώς δωρεάν. Τα περισσότερα  εξ αυτών, υποβάλλονται σε μεταμοσχεύσεις (νεφρών ή καρδιάς) ή αντιμετωπίζουν χρόνιες παθήσεις (αιμοκάθαρση, συγγενείς καρδιοπάθειες κ.α.), γεγονότα που τα αναγκάζει να παραμείνουν στο Ξενώνα πολλές φορές, περισσότερο από ένα έτος.
Σήμερα, υπάρχει παιδί στον Ξενώνα που φιλοξενείται εδώ, από τις 21/06/2013, περιμένοντας μόσχευμα!
Με επίσημα στοιχεία των ανωτέρω Νοσοκομείων, από την έναρξη λειτουργίας του Ξενώνα από τις 09/04/2010 έως σήμερα, έχουμε φιλοξενήσει 376 παιδιά - γονείς.
Τα ανωτέρω στοιχεία είναι στη διάθεση κάθε αρμοδίου φορέα.
Επίσης, υπάρχει σταθερή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας από το Σεπτέμβριο του 2012, το οποίο μας εξασφαλίζει δασκάλους για κατ’ οίκον διδασκαλία για τα παιδιά μας που δεν μπορούν να συνυπάρξουν λόγω μικροβίων, με άλλους συμμαθητές.
Σας τονίζουμε μάλιστα - αν και το γνωρίζετε - ότι αυτά έρχονται σε μας με Ιατρική Βεβαίωση από το Νοσοκομείο, όπου αναφέρεται ακόμη και ο θεράπων ιατρός τους.
Τα Νοσοκομεία που συνεργαζόμαστε από το 2010 είναι το Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Ωνάσειο, το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» και το Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, επειδή είμαστε πιστοποιημένοι από – Ε.Κ.Κ.Α - Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ως φορέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Γνωρίζετε, επίσης, όχι μόνο εσείς, αλλά και όλη η Νέα Σμύρνη, ότι εκτός των φιλοξενουμένων του Ξενώνα μας, συντηρούμε, τα τελευταία τρία και πλέον έτη, ένα μεγάλο και συνεχώς αυξανόμενο αριθμό συμπολιτών μας (Ελλήνων), άπορων οικογενειών, επισήμως καταγεγραμμένων στις καταστάσεις της Περιφέρειας Αττικής / Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και στην Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ), ενώ από το έτος 2013 συμμετέχουμε και σε άλλες κοινωνικές δράσεις, όπως η διανομή τροφίμων από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Νοτίου Τομέα.
Και εσείς, αντί να ενισχύετε και να ενθαρρύνετε τέτοιες πρωτοβουλίες, αμιγώς εθελοντικού χαρακτήρα, που τιμούν, κατ’ ουσίαν, τον Δήμο μας, δεν χάνετε ευκαιρία να απαξιώνετε το έργο της «ηλιαχτίδα» προσβάλλοντας συγχρόνως όχι μόνο εμάς, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και τους συμπολίτες και παράγοντες της πόλης μας Σχολεία κλπ., που με ανιδιοτέλεια και ενθουσιασμό στέκονται όλα αυτά τα χρόνια δίπλα μας !!!

Κύριε Δήμαρχε,
Φαίνεται ότι ξεχνάτε ότι τα παιδιά και ιδιαίτερα τα άπορα, άρρωστα παιδιά, δεν έχουν ούτε χρώμα, ούτε κόμμα και είναι ντροπή, να εξυπηρετείτε, με τα χρήματα των δημοτών, πολιτικές σκοπιμότητες, όταν μάλιστα επιτρέπετε στον Αντιδήμαρχο της επιλογής σας Στάθη Κούπα, να ψεύδεται, να μας υβρίζει και να υποτιμά δημοσίως το έργο μας, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς εσείς να αντιδράτε. Με τον κύριο αυτό θα έχουμε συνέχεια…..
Αυτή η επιστολή δεν απευθύνεται μόνο σε εσάς. Μετά από όλα αυτά που συμβαίνουν και μας αφορούν, αισθανόμαστε την ανάγκη και την ηθική υποχρέωση να ενημερώσουμε σχετικά τους χιλιάδες Νεοσμυρνιώτες, εκτός των άλλων φίλων στην Ελλάδα, που με την ηθική και υλική τους συμπαράσταση, μας επέτρεψαν να καταξιωθούμε στη συνείδηση του κόσμου για το έργο και την προσφορά μας !

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

 

               Η Πρόεδρος                                     Η Γεν. Γραμματέας
Θεοδώρα (Ντόρα) Κασιμέρη                      Ανδρονίκη Κοπανίδου

 

 

 

Τηλ.: 2109346139
Website: www.iliachtida.gr         

 

 

 

Επικοινωνία: Ελ. Βενιζέλου 18, 17121 Νέα Σμύρνη - Τηλ.: 210 9346139 - Fax: 210 9341101 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2023 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.