Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __

Η «ηλιαχτίδα» στο Λιμάνι της Ελευσίνας.

Χθες Τετάρτη 08/06/2016, η Πρόεδρος της «ηλιαχτίδα» Ντόρα Κασιμέρη με την Έρικα Κουρλαμπα από το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Ν. Σμύρνης, έζησαν μια αλλιώτική εμπειρία.
Πρωτότυπη μεν, αλλά πολλή εποικοδομητική.

Ο Διευθυντής του Τελωνείου Ελευσίνας κ. Αθανάσιος Χαλβαντζής, φίλος και θερμός συμπαραστάτης της «ηλιαχτίδα», υλικά και ηθικά, μας ενημέρωσε ότι θα μπορούσαμε να προμηθευτούμε τρόφιμα από δύο πλοία που έδεσαν στο Λιμάνι της Ελευσίνας.

Έτσι, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, οι δυο ανωτέρω κυρίες παρέμειναν στο Λιμάνι.

Τόνοι από κρέατα και ξηρά τροφή συγκεντρώθηκαν στο Λιμάνι και μπορούσες να πάρεις ότι ήθελες και όσα πράγματα ήθελες.
Φυσικά, η διαδικασία απαιτούσε ένα φορτηγό και έναν εργάτη για να φορτωθούν και να τα μεταφέρθουν στο χώρο της «ηλιαχτίδα».
Δύσκολο για την «ηλιαχτίδα» να ανταποκριθεί, αλλά το σοβαρό αυτό πρόβλημα με ιδιαίτερη χαρά, κάτι που μας συγκίνησε, το διευθέτησε ο Διευθυντής του Τελωνείου κ. Χαλβαντζής, χωρίς να επιβαρυνθεί η «ηλιαχτίδα» ούτε ένα ευρώ.

Ιδιαίτερα ανθρώπινη και εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία του Βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος δεν επέβλεπε απλώς την όλη διαδικασία, αλλά συμμετείχε στη φόρτωση των φορτηγών, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να εξυπηρετήσει τους φορείς που ήταν εκεί για να προμηθευτούν τα τρόφιμα που προσφέρονταν .

Μαζί του και η ιδιαιτέρα του κ. Σοφία Ραχμάνη, μια ευγενέστατη κοπέλα που προσπαθούσε και αυτή με κάθε τρόπο να μας βοηθήσει.

Πραγματικά, ήταν μια εμπειρία πολλή ιδιαίτερη και πολλή ουσιαστική!!!

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές αυτής της τόσο σοβαρής προσπάθειας και ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες των πλοίων M/V MAGANARI και Μ/V SONOMA της εταιρείας TMS BULKERS LTD, που είχαν την καλοσύνη και την ευαισθησία να προσφέρουν όλα αυτά τα προϊόντα, που θα ανακουφίσουν πολλές οικογένειες.

   

 

 

 

Επικοινωνία: Ελ. Βενιζέλου 18, 17121 Νέα Σμύρνη - Τηλ.: 210 9346139 - Fax: 210 9341101 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2023 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.