Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __

«Ηλιαχτίδα» Ίσα δικαιώματα και Διεκδικήσεις για τα παιδιά μέσω του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών

Επιτέλους μια σημαντική απόφαση επετεύχθη.
Τα παιδιά των οποίων τα δικαιώματα έχουν παραβιαστεί, θα μπορούν πλέον να προσφύγουν στην αρμόδια Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών,  καθώς επικυρώθηκε από δέκα χώρες – όπως ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να τεθεί σε εφαρμογή – το Τρίτο Προαιρετικό Πρωτόκολλο για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Στις 14 Ιανουαρίου 2014 τελευταία υπέγραψε η Κόστα Ρίκα, ενώ είχαν προηγηθεί η Αλβανία, η Βολιβία, η Γκαμπόν, η Γερμανία, το Μοντενέγκρο, η Πορτογαλία, η Σλοβακία, η Ισπανία και η Ταϊλάνδη.

Βάση του Τρίτου Προαιρετικού Πρωτοκόλλου στην διαδικασία Επικοινωνιών, τα παιδιά θα μπορούν να υποβάλλουν καταγγελίες σχετικά με παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους από 14 Απριλίου 2014, που θα τεθεί το πρωτόκολλο σε ισχύ.  Μέσω αυτής της διαδικασίας οι υποθέσεις των παιδιών θα εξετάζονται από την Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελείται από 18 ανεξάρτητους ειδικούς, υπεύθυνους για την εφαρμογή των αποφάσεων του Συνεδρίου για τα Δικαιώματα του Παιδιού (the implementation of the Convention on the Rights of the Child).

Τα παιδιά – θύματα εκμετάλλευσης  των χωρών που έχουν επικυρώσει τη Συνθήκη - θα μπορούν ν’ απευθυνθούν στην Επιτροπή - εφόσον δεν έχει βρεθεί λύση σε Εθνικό Επίπεδο - για συγκεκριμένες παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους, που απορρέουν από τις Συμβάσεις και των δύο πρώτων Προαιρετικών Πρωτοκόλλων της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. (παιδιά σε ένοπλες συγκρούσεις, πώληση παιδιών, παιδική εκπόρνευση και πορνογραφία).

Η «ηλιαχτίδα» μέσω της Προέδρου της, κ. Ντόρας Κασιμέρη η οποία εκπροσωπεί την Ελλάδα και είναι Μέλος του Διεθνούς Συνασπισμού OP3CRC για τα Δικαιώματα του Παιδιού υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, χαιρετίζει και εύχεται την επικύρωση της Σύμβασης και άλλων χωρών και ιδιαίτερα της Ελλάδας.

 

 

 

Επικοινωνία: Ελ. Βενιζέλου 18, 17121 Νέα Σμύρνη - Τηλ.: 210 9346139 - Fax: 210 9341101 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2023 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.