Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __

Η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Απέργη, δίπλα της η γλυκιά Κοινωνική Λειτουργός Νίκη Μουσχή, η Πρόεδρος Ντόρα Κασιμέρη με τα μέλη του Συμβουλίου Πόπη Αγγελοπούλου και Ελένη Παϊσση στους χώρους των Φυλακών.

Ας στεκόμαστε δίπλα σ’ αυτούς που μας έχουν ανάγκη!!!

 

Τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2012 το πρωί, μέλη του Συμβουλίου του Συλλόγου «ηλιαχτίδα», με τη Δημοτική Σύμβουλο Ν. Σμύρνης κ. Μαρία Απέργη – φίλη της «ηλιαχτίδα» - και την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ντόρα Κασιμέρη ξεκίνησαν, για δεύτερη φορά, για τις Γυναικείες Φυλακές του Ελεώνα στη Θήβα, συνεχίζοντας έτσι να βρίσκονται στο πλευρό των γυναικών κρατουμένων.

Εκεί, με πολλή χαρά, τους περίμενε το προσωπικό της φυλακής και ιδιαίτερα η κοινωνική λειτουργός κ. Νίκη Μουσχή. Μέλημα του Συλλόγου «ηλιαχτίδα» ήταν να γνωρίσουν τις 18 φυλακισμένες μητέρες με τα παιδιά τους από μιας ημέρας έως 3 ετών.

Η συνάντηση ήταν ουσιαστική,καθώς τους δόθηκε η δυνατότητα,να μιλήσουν με τις μητέρες και ν’ ακούσουν τις εμπειρίες και τα προβλήματά τους ζώντας μέσα στη φυλακή. Μαζί με τις μητέρες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και τα παιδιά τους και να διαθέσουν χρόνο παίζοντας μαζί τους, με σκοπό να τους προσφέρουν λίγη χαρά.

Θα θέλαμε ν’ αναφέρουμε ότι το φορτηγάκι, που συνόδευσε το Σύλλογο γεμάτο παιχνίδια, ρουχισμό, βιβλία, γλυκά στις φυλακές, ήταν προσφορά εθελοντών Νεοσμυρνιωτών και φίλων από τους όμορους Δήμους που είναι πάντα δίπλα μας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις φοιτήτριες Δήμητρα Κομνάρη και Μαρία Κόντη από τη Θεσσαλονίκη που συνέβαλαν ουσιαστικά και σ’ αυτή μας την προσπάθεια, στέλνοντας διάφορα είδη με ταχυμεταφορά για την επίσκεψή μας στις φυλακές. Ευχαριστούμε από καρδιάς επίσης την κ. Μαρία Απέργη που μας συνόδευσε σ’ αυτή μας τη ξεχωριστή δράση.

Ανάμεσα στην παρέα, η εθελόντρια - ψυχή του Συλλόγου ψυχολόγος, η Νεοσμυρνιώτισσα Γιάννα Μουχτάρη στους κήπους των Φυλακών.

 

 

 

Επικοινωνία: Ελ. Βενιζέλου 18, 17121 Νέα Σμύρνη - Τηλ.: 210 9346139 - Fax: 210 9341101 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2023 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.