Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Faruk Sahin, ο Υπουργός-Εκπρόσωπος για την Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Egemen Bagis με την κα. Κασιμέρη και παιδιά εργαζόμενα απο 9-15 ετών

Η «ηλιαχτίδα» στ’ Άγια χώματα της Κωνσταντινούπολης

 

Η Πρόεδρος του Κέντρου Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας «ηλιαχτίδα» κα. Ντόρα Κασιμέρη, στις 23 του Απρίλη παρευρέθη, ως ειδική απεσταλμένη – παρατηρήτρια του Πανευρωπαϊκού Forum “Eurochild” που εδρεύει στις Βρυξέλλες, σε Συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη με θέμα “Don’t Employ, Educate!” (παιδιά μέχρι 15 ετών δεν πρέπει να δουλεύουν αλλά να σπουδάζουν).

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Δήμο Ümraniye Κωνσταντινούπολης. Η τιμή μεγάλη για τη Πρόεδρο του Συλλόγου «ηλιαχτίδα», τη στιγμή που εκπροσωπούσε 49 Ευρωπαϊκές Χώρες που ανήκουν στο “Eurochild”.

Η παραμονή στην πανέμορφη Κωνσταντινούπολή και η απερίγραπτη ευγένεια και φιλοξενία των γειτόνων μας Τούρκων, καταπληκτική.

Ο Δήμαρχος, οι Υπουργοί, οι Εκπρόσωποι των ΜΚΟ UNICEF, ILO, ICC, τα ανήλικα παιδιά και η κα. Κασιμέρη

Οι ομιλητές του Συνεδρίου στο πάνελ

Το θέμα του Συνεδρίου πολύ ενδιαφέρον και ουσιώδες. Χώρος και διοργάνωση άψογα. Όμως, τα συναισθήματα της Προέδρου ζώντας 4 μέρες ανάμεσα στους γείτονες μας απερίγραπτα. Μόνο οι συμπολίτες μας, Νεοσμυρνιώτες και Κωνσταντινοπολίτες θα μπορέσουν να αντιληφθούν την ψυχολογική της κατάσταση γι’ αυτό και αναφέρεται στα συναισθήματά της. Ο λόγος που ζει από το 1972 με την οικογένεια της στη Νέα Σμύρνη, ήταν επιθυμία της μητέρας της.

Η κα. Κασιμέρη, παιδί Κωνσταντινοπολίτισσας, αναπολώντας τις ιστορίες μητέρας και γιαγιάς, έζησε σε εκείνα τ΄ Άγια χώματα στιγμές απερίγραπτης συγκίνησης.

Στην αρχή της ομιλίας της, φορτισμένη συναισθηματικά και απευθυνόμενη σε 3000 περίπου ακροατές, όταν είπε ότι «είμαι Ελληνίδα και οι ρίζες μου είναι εδώ, σ’ αυτή την πανέμορφη πόλη που εσείς ζείτε και εμείς οι επισκέπτες την απολαμβάνουμε κάθε φορά που την επισκεπτόμαστε», δεν δίστασε ν’ αναφέρει ότι και το ελληνικό στοιχείο συνέβαλλε ουσιαστικά σ’ αυτή την ομορφιά.

Παιδάκια που εργάζονται από τα 8 τους χρόνια.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Ümraniye κ. Hasan CAN,η Πρόεδρος της "ηλιαχτίδας" κα. Κασιμερη με την ηγεσία του Τουρκικού Κράτους.

Οι γείτονές μας, για κλάσματα δευτερολέπτου προβληματίστηκαν, αλλά μετά, όλοι μαζί σηκώθηκαν όρθιοι και για μεγάλο χρονικό διάστημα χειροκροτούσαν ενθουσιασμένοι.

Μόνο εσείς που ζήσατε σ’ αυτά τ’ Άγια χώματα, μπορείτε να κρίνετε αυτή την αντίδραση. Για την Πρόεδρο όμως ήταν μια ευγενική, ανθρώπινη και ψυχική συμπαράσταση.

 

Τελειώνοντας η κα. Κασιμέρη ένα πράγμα μπορεί να σας πει:

«Δεν φύγαμε ποτέ από τις ρίζες μας και δεν πρέπει να σταματήσουμε να ζούμε με τις αναμνήσεις μας, όσο επώδυνες κι’ αν είναι».

Η κα. Κασιμέρη έξω από την πανέμορφη εκκλησία της Αγίας Τριάδας, στη περιοχή του Πέρα. Η περιοχή που γεννήθηκε και έζησε η μητέρα της μέχρι να φυγαδευτούν για την Ελλάδα.

Η Πρόεδρος του Κέντρου Φιλοξενίας Παιδιού "ηλιαχτίδα" την ώρα της ομιλίας της με τη μεταφράστρια

 

 

 

 

 

Επικοινωνία: Ελ. Βενιζέλου 18, 17121 Νέα Σμύρνη - Τηλ.: 210 9346139 - Fax: 210 9341101 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2023 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.