Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __

Η Πρόεδρος καμαρώνει την αφίσα του Συλλόγου «ηλιαχτίδα», που έχει τοποθετηθεί από το Δίκτυο, σε χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η «ηλιαχτίδα» στις Βρυξέλλες –Δικαιώματα Παιδιού

 

Την 24η Ιουνίου 2012 πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Δικτύου Οργανώσεων Eurochild, στην οποία παρευρέθηκε η Πρόεδρος του Κέντρου Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας «Ηλιαχτίδα» κυρία Ντόρα Κασιμέρη, ως τακτικό μέλος του Δικτύου.

Εκτός των διαδικαστικών θεμάτων η Γενική Συνέλευση συζήτησε για πρώτη φορά την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη, γεγονός που επηρεάζει τον εθελοντισμό, την προσφορά προς τον συνάνθρωπο και στερεί ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα του Παιδιού.

Εικόνες από τη Γενική Συνέλευση.

Εικόνες από τη Γενική Συνέλευση.

Μέσα από τις προτάσεις και τα συμπεράσματα της Συνέλευσης αποφασίστηκε απ’ όλους τους συμμετέχοντες:

    • να αγωνιστούμε για την προάσπιση και προαγωγή των Δικαιωμάτων του Παιδιού, πιέζοντας τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για Δικαιώματα του Παιδιού.
    • να τονιστεί προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η ανάγκη για τη διάθεση ενός μεγάλου μέρους των κοινωνικών κονδυλίων για δράσεις ενάντια στην Παιδική φτώχεια .

Προτάσεις πολλές και ουσιώδεις, αλλά οι καιροί ου μενετοί.
Το παιδί είναι το θύμα για άλλη μια φορά, γεγονός που αποδυναμώνει, σε μεγάλο βαθμό την ελπίδα, για ένα καλύτερο αύριο.
Η πρόληψη, η μείωση της παιδικής φτώχειας, η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού, πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κοινωνική ενσωμάτωση.

Τα παιδιά και οι νέοι πρέπει να έχουν την ευκαιρία να εκφράζουν τις απόψεις τους για θέματα που τους αφορούν και να έχουν ουσιαστικό ρόλο συμμετοχής.  

Ο γλυκός και πάντα έτοιμος να βοηθήσει Bjoern Becker , στέλεχος του Eurochild.

Η Πρόεδρος, Ντόρα Κασιμέρη με τη Νινέττα Καζαντζή. Επί προεδρίας της επελέγει η «ηλιαχτίδα» ως Τακτικό Μέλος του Eurochild το 2008.

Η Ντόρα Κασιμέρη με τη Monique Kesteloot, ανώτερο στέλεχος του Eurochild. .................

   

 

 

 

Επικοινωνία: Ελ. Βενιζέλου 18, 17121 Νέα Σμύρνη - Τηλ.: 210 9346139 - Fax: 210 9341101 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2023 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.