Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __
Ετήσιο Συνέδριο του Διεθνούς Δικτύου "Eurochild"

Η Πρόεδρος του Διεθνούς Δικτύου Οργανώσεων για τα δικαιώματα του Παιδιού "EUROCHILD" Mrs. Catriona Williams με την Πρόεδρο της "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ".

Ο Σύλλογος "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ" για το παιδί και την οικογένεια από τις 5 Νοεμβρίου 2008 αποτελεί μέλος ενός Διεθνούς Δικτύου Οργανώσεων, το "Eurochild", που εδρεύει στις Βρυξέλλες και εργάζεται σε όλη την Ευρώπη με στόχο την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών και των νέων.

Η δράση του υποστηρίζεται από την Διεθνή Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού.

Σκοπός του είναι να αναμείξει τα ίδια τα παιδιά και τις οργανώσεις νέων απ' όλη την Ευρώπη στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κοινωνική Ενσωμάτωση και να διευκολύνει την ανταλλαγή καλής πρακτικής. Η κύρια εστίαση του "Eurochild" είναι ο αγώνας κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Αποστολή του "Eurochild" είναι να προωθεί τα δικαιώματα και την ευημερία των παιδιών και των νέων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το ετήσιο Συνέδριο του Διεθνούς Δικτύου "Eurochild" πραγματοποιήθηκε φέτος στη Βουδαπέστη στις 5-9 Νοεμβρίου 2008, όπου επισήμως προσκεκλημένη ως ήδη τακτικό μέλος συμμετείχε η Πρόεδρος του Συλλόγου "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ" κ. Ντόρα Κασιμέρη.

Η επιτυχία αυτή του Συλλόγου του ανοίγει φτερά για νέες προοπτικές και δικαιώματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συγχρόνως τον ενθαρρύνει να συνεχίσει τις άοκνες προσπάθειές του με στόχο να πραγματοποιήσει το όραμά του.

 

Η Πρόεδρος, Ντόρα Κασιμέρη, στο Συνέδριο

Η Πρόεδρος με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Ουγγαρίας Mrs. Erzebet Kovarik (δεξιά) και την Dr. Maria Herczog Πρόεδρο Κυβερνητικού Οργανισμού "Παιδί-Οικογένεια" (αριστερά).

Η Πρόεδρος στο Κοινοβούλιο.
 

 

 

 

Επικοινωνία: - Τηλ.: 210 9346139 - Κιν: 6932274982 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2024 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.