Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __

«ηλιαχτίδα» Τα Καταφέραμε ακόμη μια φορά!!!

 

Η Πρόεδρος του Κέντρου Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας «ηλιαχτίδα», κυρία Ντόρα Κασιμέρη, με τέσσερις μαθήτριες από το 3ο Γυμνάσιο – 3ο Λύκειο Ν. Σμύρνης (Ειρήνη Αυγερινού, Χάρις Βούσουρα, Αγγελική Γκαλερίδη και Ιωάννα Παπαθεοδώρου), συμμετείχαν στο 10ο Ετήσιο Συνέδριο του Διεθνούς Δικτύου «Eurochild», που έλαβε χώρα στο Μιλάνο 11-15 Νοεμβρίου 2013, με θέμα «Χτίζοντας μια Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς με την ουσιαστική συμμετοχή των Παιδιών».

Παιδιά από έξι Ευρωπαϊκές χώρες (Βουλγαρία, Μάλτα, Ισπανία, Σουηδία, Ιταλία, Ελλάδα), κατόπιν διαγωνισμού, συμμετείχαν στο Ετήσιο Συνέδριο του Δικτύου.
Κύριος σκοπός,  η φωνή των παιδιών και η διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων σε όλη την Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς.
Με πολλή χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση η κ. Κασιμέρη ανέφερε την επιτυχία και διάκριση των τεσσάρων μαθητριών της Ν. Σμύρνης.
Η Πρόεδρος έχοντας δίπλα της τον Έλληνα Συνήγορο του Παιδιού κ. Γιώργο Μόσχο καμάρωνε τις επιτυχίες τους.
Ήταν αυτά τα παιδιά που έδωσαν τις περισσότερες συνεντεύξεις σχετικά με το θέμα, ήταν αυτά τα παιδιά, που με ιδιαίτερη επιμονή και τόλμη διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους και διακρίθηκαν.

Μαζί και η κ. Αλέκα Μαρκαντωνάτου.
Το clue της βραδιάς;
Μια καταπληκτική δεξίωση για τη λήξη του Συνεδρίου σε ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο του Μιλάνου με 400 περίπου συνέδρους, εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ιταλούς Υπουργούς και άλλα σημαίνοντα πρόσωπα, η οποία έκλεισε με τα πανέμορφα κορίτσια μας που μάγεψαν τραγουδώντας ελληνικά τραγούδια παίζοντας κιθάρα.


Το τι έγινε; δεν χρειάζεται να σας το περιγράψουμε.
Η «ηλιαχτίδα» τα κατάφερε ακόμη μια φορά.

 

 

 

Επικοινωνία: Ελ. Βενιζέλου 18, 17121 Νέα Σμύρνη - Τηλ.: 210 9346139 - Fax: 210 9341101 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2023 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.