Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __

Η «ηλιαχτίδα» και πάλι κοντά στα προβλήματα των παιδιών!!!

 

Η Πρόεδρος του Κέντρου Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας «ηλιαχτίδα», Ντόρα Κασιμέρη, από την 25η – 28η Νοεμβρίου 2014 συμμετείχε στο Ετήσιο Συνέδριο του Διεθνούς Δικτύου «Eurochild», ως τακτικό μέλος, που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Το θέμα: «Children First: Better Public Spending for Better Outcomes for Children & Families» / «Πάντα μπροστά τα Παιδιά και ένας σωστός καταμερισμός του δημόσιου χρήματος για καλύτερα αποτελέσματα, για τα παιδιά και τις οικογένειες τους». Ένα θέμα πολύ ενδιαφέρον, επίκαιρο, μέχρι τραγικό, λόγω της έλλειψης κοινωνικής συνείδησης συνανθρώπων μας και κράτους δικαίου. Οι θεσμοί εξασθενημένοι. Τα νούμερα τρομακτικά. Σύλλογοι και ιδρύματα που φιλοξενούν άπορα παιδιά δυστυχώς δεν παρέχουν τα απαραίτητα εφόδια διαβίωσης, αν και τα ποσά που εισπράττουν είναι πολλές φορές υπέρογκα. Η ανησυχία και οι ανάγκες των συνανθρώπων μας στον υπέρτατο βαθμό. Σ’ όλη την Ευρώπη το πρόβλημα πολύ σοβαρό και δυστυχώς απ’ ότι ακούστηκε στο Συνέδριο και η Ελλάδα έχει αρκετά θύματα αυτής της εκρηκτικής κοινωνικής κατάστασης.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, έχει καθήκον και υποχρέωση να αντιμετωπίσει με όρους προόδου και ευημερίας το οξύ πρόβλημα. Τα υπέρογκα χρηματικά κονδύλια που διατίθενται ακόμη και για την ιδρύματοποίηση των παιδιών, θα μπορούσαν να στηρίξουν οικονομικά τις οικογένειες τους, ώστε να κλείσουν όλα αυτά τα ιδρύματα και τα άμοιρα παιδιά να βρεθούν δίπλα στους γονείς τους. Όπως γνωρίζουμε όλοι, οι χειρότεροι γονείς, είναι εκατό φορές καλύτεροι από ένα ίδρυμα.

Το πρόβλημα, χρόνιο και δυστυχώς εξελισσόμενο εις βάρος αυτών των δυστυχισμένων υπάρξεων.

Στο Συνέδριο πήραν μέρος 700 σύνεδροι από διάφορες χώρες. Οι προσπάθειες του Διεθνούς Δικτύου "Eurochild" και των τακτικών μελών του είναι σημαντικές. Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συμμετείχαν ενεργά στο Συνέδριο, συναισθανόμενοι το τρομερό αυτό πρόβλημα  υποσχέθηκαν ότι με κάθε τρόπο θα σταθούν δίπλα στα Παιδιά.

Εμείς σαν Έλληνες, με ευαισθησία και ανθρωπιά, ας πολεμήσουμε με κάθε μέσον αυτό το φαινόμενο που δυστυχώς αυξάνεται συνεχώς στη χώρα μας. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αδιαφάνεια σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που λαμβάνουν μεγάλες κρατικές επιχορηγήσεις. 

«Όλοι μαζί μπορούμε να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και να πολεμήσουμε αυτό το έγκλημα» κατέληξε η κυρία Κασιμέρη.

Η Αξιοπρέπεια, η Ασφάλεια, η Στοργή και η Αγάπη του παιδιού είναι Αξίες και Αρχές μη Διαπραγματεύσιμες.

 

 

 

Επικοινωνία: - Κιν: 6932274982 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2024 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.