Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __

Μια ομάδα παιδιών στο Προεδρικό Μέγαρο καλωσορίζει τα μέλη του Συνεδρίου στη δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Rosen Plevneliev.

Αποασυλοποίηση: Ένας πανευρωπαϊκός αγώνας ενάντια στην ιδρυματοποίηση των δυστυχισμένων παιδιών

 

Η πρόεδρος του Κέντρου Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας «ηλιαχτίδα», κυρία Ντόρα Κασιμέρη, από την 23η – 27η Οκτωβρίου 2012 συμμετείχε στο 9ο Ετήσιο Συνέδριο του Διεθνούς Δικτύου «Eurochild», ως τακτικό μέλος, που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια Βουλγαρίας.

Το θέμα: « Ένας αγώνας να καταφέρουμε να κλείσουμε τα άσυλα με υγιή παιδιά που ζούνε σ’ αυτά, χωρίς γονείς ή εγκαταλειμμένα από γονείς». Ένα θέμα πολύ ενδιαφέρον, επίκαιρο, μέχρι τραγικό, λόγω της έλλειψης κοινωνικής συνείδησης συνανθρώπων μας και κράτους δικαίου. Οι θεσμοί εξασθενημένοι. Τα νούμερα τρομακτικά. Σύλλογοι που φιλοξενούν παιδιά χωρίς γονείς, ενώ μπορούν να τα βοηθήσουν να υιοθετηθούν από οικογένειες που με λαχτάρα περιμένουν ένα παιδί, προσπαθούν με κάθε μέσο να τα κρατούν χρόνια για λόγους προσωπικούς, όπως αντιλαμβάνεστε. Η ανησυχία και οι ανάγκες των συνανθρώπων μας στον υπέρτατο βαθμό. Σ’ όλη την Ευρώπη το πρόβλημα πολύ σοβαρό και δυστυχώς απ’ ότι ακούστηκε στο Συνέδριο και η Ελλάδα έχει αρκετά θύματα αυτής της εκρηκτικής κοινωνικής κατάστασης.

Η Πρόεδρος στην αίθουσα του Συνεδρίου.

Τα παιδιά ιδρυμάτων από 15 χώρες της Ευρώπης.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, έχει καθήκον και υποχρέωση να αντιμετωπίσει με όρους προόδου και ευημερίας το οξύ πρόβλημα. Τα υπέρογκα χρηματικά κονδύλια που διατίθενται για την ιδρύματοποίηση των παιδιών, θα μπορούσαν να στηρίξουν οικονομικά τις οικογένειες τους, ώστε να κλείσουν όλα αυτά τα ιδρύματα και τα άμοιρα παιδιά να βρεθούν δίπλα στους γονείς τους. Όπως γνωρίζουμε όλοι, οι χειρότεροι γονείς, είναι εκατό φορές καλύτεροι από ένα ίδρυμα.
Το πρόβλημα, όπως ακούστηκε στο Συνέδριο, χρόνιο και δυστυχώς εξελισσόμενο εις βάρος αυτών των δυστυχισμένων υπάρξεων.
Στο Συνέδριο πήραν μέρος παιδιά από ιδρύματα δεκαπέντε Ευρωπαϊκών  Χωρών. Δύο από αυτά ήταν από ένα ελληνικό ίδρυμα.  Δεν μπορώ να σας περιγράψω το πώς νιώσαμε, όταν πήραν το λόγο και μίλησαν για τα συναισθήματά τους, την ανασφάλεια τους  και γενικά τη διαβίωσή τους στο ίδρυμα.

Οι προσπάθειες του Διεθνούς Δικτύου και των τακτικών μελών σημαντικές. Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συμμετείχαν ενεργά στο Συνέδριο, συναισθανόμενοι το τρομερό αυτό πρόβλημα  υποσχέθηκαν ότι με κάθε τρόπο θα σταθούν δίπλα στο «Eurochild».
Εμείς σαν Έλληνες, με ευαισθησία και ανθρωπιά, ας πολεμήσουμε με κάθε μέσον αυτό το φαινόμενο που δυστυχώς αυξάνεται συνεχώς στη χώρα μας. Δεν είναι δυνατόν τα ¾ των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων να ζουν εις βάρος δυστυχισμένων παιδιών.    
«Όλοι μαζί μπορούμε να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και να πολεμήσουμε αυτό το έγκλημα» κατέληξε η κυρία Κασιμέρη.
Στόχος όλων μας, να κλείσουμε όλα τα ιδρύματα και τα  παιδιά των ιδρυμάτων να επιστρέψουν στη ζεστή αγκαλιά των γονιών τους.

Η Αξιοπρέπεια, η Ασφάλεια, η Στοργή και η Αγάπη του παιδιού είναι Αξίες και Αρχές μη Διαπραγματεύσιμες.    

 

'Εξω από ένα ίδρυμα παιδιών από 12-18 ετών στη Σόφια.

Ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Σόφια κ. Σταματόπουλος με την Πρόεδρο της "ηλιαχτίδας" στο Προεδρικό Μέγαρο

Η Πρόεδρος του "Eurochild" Maria Herczog, με τη Γενική Γραμματέα Jana Hainsworth και την Πρόεδρο της "ηλιαχτίδας" Ντόρα Κασιμέρη.

Επίσημο γέυμα πριν το Συνέδριο

 

 

 

Επικοινωνία: Ελ. Βενιζέλου 18, 17121 Νέα Σμύρνη - Τηλ.: 210 9346139 - Fax: 210 9341101 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2023 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.