Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου κ. Δαμιανός, η κ. Κασιμέρη, η Ψυχολόγος της "ηλιαχτίδα" κ. Κατερίνα Τσιάμη, η Διευθύντρια των Φυλακών κ. Μπούκη, η Πρόεδρος του Συλλόγου "Αποσπερίδες" κ. Πέλλη Φωστιέρη και τα μέλη του Συμβουλίου της "ηλιαχτίδα" κ. Παϊσση και Παλάντσα

«ηλιαχτίδα» - «Αποσπερίδες» στις Φυλακές Αυλώνα

 

Ένα κρύο πρωινό, στις 31 του Γενάρη 2014, η «ηλιαχτίδα» Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αποσπερίδες», με τρία αυτοκίνητα φορτωμένα με ότι φανταστεί η ψυχή σας, ξεκίνησαν για το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.
Εκεί μια θερμή υποδοχή τους περίμενε από τη Διευθύντρια των Φυλακών κ. Μαρίνα Μπούκη και τον Διευθυντή του Β΄ Γυμνασίου-Λυκείου κ. Πέτρο Δαμιανό.
Δυο άνθρωποι αξιολογότατοι, με απέραντη αγάπη και στοργή για τα παιδιά, όχι απλώς μας εντυπωσίασαν αλλά μας κατέπληξαν.

Περίπου 130 αγόρια ηλικίας από 16 έως και 24 ετών εκινούντο με άνεση και με πολύ ενθουσιασμό, προσπαθώντας να μας ευχαριστήσουν όχι μόνο για τα διάφορα είδη που μας είχαν παραγγείλει και εμείς ανταποκριθήκαμε τα μέγιστα, αλλά κυρίως για την εκεί παρουσία μας.
Ήρθαν πολύ κοντά μας, μιλήσαμε και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους που ήμασταν δίπλα τους.
Για μια στιγμή όταν η Πρόεδρος της «ηλιαχτίδα» κ. Ντόρα Κασιμέρη, μέσα σε μια τάξη διδασκαλίας τους ζήτησε να της χαρίσουν ένα έργο ζωγραφικής που υπήρχε στον τοίχο της τάξης, για να στολίσει το χώρο υποδοχής του ξενώνα της «ηλιαχτίδα», όλοι μαζί με πολλή χαρά με την καθηγήτρια τους υποσχέθηκαν ότι, πολύ σύντομα θα ζωγραφίσουν κάτι ξεχωριστό και θα το χαρίσουν στην «ηλιαχτίδα».

Το ξενοδοχείο THERMAE SYLLA SPA & WELLNESS HOTEL (5*)

Ποτέ δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι για αυτά τα παιδιά η προσέγγιση των καθηγητών και ιδιαίτερα του Διευθυντού κ. Δαμιανού, θα ήταν σε τόσο υψηλό επίπεδο.
Υπήρχαν πλούσιες βιβλιοθήκες ελληνικών και ξένων βιβλίων, αίθουσα μουσικής, αίθουσα υπολογιστών, χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκείνο που μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα, ήταν οι ονομασίες αυτών των αιθουσών. Αίθουσα Σολωμού – Καβάφη – Παλαμά κλπ.

Νοιώθουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους μας για την ουσιαστική ανταπόκριση τους στην παράκλησή μας να μας προσφέρουν διάφορα είδη, που μας είχαν ήδη ζητηθεί από τα παιδιά.
Κιθάρες, μπάλες, αθλητικά παπούτσια, ρούχα, είδη ζωγραφικής και πολλά άλλα που οι φίλοι μας απλόχερα μας προμήθευσαν.
Η δυσκολία μας ήταν, όταν μας ζήτησαν σεντόνια και μάλιστα μας τόνισαν ότι υπήρχε μεγάλη και άμεση ανάγκη.
Μες τους φίλους μας όμως, υπάρχει και η ιδιοκτήτρια του πανέμορφου πολυτελούς ξενοδοχείου – το στολίδι της Αιδηψού – Thermae Sylla Spa Wellness Hotel, κ. Βούλα Αναστασοπούλου.
Ένα τηλεφώνημα χρειάστηκε και μέσα σε 24 ώρες ήρθαν στην «ηλιαχτίδα» από την Αιδηψό περίπου 80 σεντόνια.
Η χαρά μας μεγάλη, η χαρά της διεύθυνσης των φυλακών απερίγραπτη.
Ένα μεγάλο μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς, στη φίλη της «ηλιαχτίδα» κ. Αναστασοπούλου.
Επιστρέψαμε στη Νέα Σμύρνη με ανάμεικτα συναισθήματα - χαράς για την συμπαράστασή μας σ’ αυτά τα παιδιά αλλά και με προβληματισμό ότι μια κακιά στιγμή μπορεί να οδηγήσει ένα παιδί σ’ αυτή την τόσο τρομερή κατάσταση που ζουν εκείνα τα παιδιά.
Πριν από εμάς το Γυμνάσιο της Λεοντείου Πατησίων είχε επισκεφθεί τις Φυλακές.
Ίσως θα ήταν εύλογο και ιδιαίτερα ουσιαστικό, όλα τα σχολεία να πραγματοποιήσουν μια τέτοια επίσκεψη.
Τέλος συγχαρητήρια στους Διευθυντές και καθηγητές των φυλακών, που με τόση αγάπη και προσήλωση, προσπαθούν να στηρίξουν καθημερινά αυτά τα παιδιά.

 

 

 

Επικοινωνία: - Κιν: 6932274982 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2024 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.