Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __

Η «ηλιαχτίδα» στη Συνάντηση Διαβούλευσης
«Επενδύοντας στα Παιδιά»

 

Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεργασία με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Eurochild καθώς και με τη Συνήγορο του Πολίτη
κ. Καλλιόπη Σπανού και το Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού κ. Γιώργος Μόσχος, την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, διοργανώθηκε στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Εξωτερικών «Ι.Κρανιδιώτης», Συνάντηση Διαβούλευσης  με θέμα «Επενδύοντας στα παιδιά: Μια πρόκληση για την Ευρώπη του 21ου αιώνα».

Συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Δικτύου Eurochild του Οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (FRA), της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τη Σύσταση και εμπειρογνώμονες στα θέματα παιδικής φτώχειας και κοινωνικής ένταξης, οι Γενικές Γραμματείς Πρόνοιας και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, εμπειρογνώμονες του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών και του Ελληνικού Δικτύου για την Καταπολέμηση της Φτώχειας, οι Πρόεδροι της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef, οι Συνήγοροι του Παιδιού της Ιρλανδίας, Ολλανδίας, Σκωτίας και Ελλάδας, εκπρόσωποι φορέων (Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, ΕΚΚΑ) καθώς και ΜΚΟ.

Η «ηλιαχτίδα» Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας παρευρέθη στην εκδήλωση προσκεκλημένη από το Συνήγορο του Παιδιού ως ΜΚΟ καθώς επίσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως τακτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Eurochild. Η Πρόεδρος κ. Ντόρα Κασιμέρη εκπροσώπησε την «ηλιαχτίδα».
Παιδιά από το Συμβούλιο των εφήβων του Συνηγόρου του Παιδιού, διεκδίκησαν το δικαίωμα συμμετοχής τους στα Κοινά και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Η Συνάντηση αφορούσε την υλοποίηση της Σύστασης της Ε.Ε. “Επενδύοντας στα παιδιά: Σπάζοντας τον κύκλο της μειονεξίας” (C(2013)778, 20/2/2013). 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι μηχανισμοί υλοποίησης και προώθησης της Σύστασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων και η ανάπτυξη μιας συλλογικής πρωτοβουλίας για την προώθηση της υλοποίησης της Σύστασης στην Ελλάδα που αφορά την εργασιακή ένταξη των γονέων, την κατάρτισή τους και την καταπολέμηση της φτώχειας. 

 

 

 

Επικοινωνία: Ελ. Βενιζέλου 18, 17121 Νέα Σμύρνη - Τηλ.: 210 9346139 - Fax: 210 9341101 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2023 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.