Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __
ΤΑΞΙΔΙ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ"

Τη Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2008, παραμονή του Αη-Γιαννιού του Φανιστή ή Ριγανά, ο Σύλλογος "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ" Κέντρο Στήριξης Παιδιού - Οικογένειας, διοργάνωσε την καθιερωμένη εκδήλωση με σκοπό την αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα.

Ο κόσμος αναγνωρίζοντας τόσο το κοινωνικό όσο και το πολιτιστικό έργο που προσφέρει ο Σύλλογος στη πόλη της Ν. Σμύρνης, έδωσε και πάλι δυναμικά το παρόν.

Στην κατάμεστη Κεντρική Πλατεία της πόλης μας, τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Ν. Σμύρνης, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, κατάφεραν να οδηγήσουν το τρένο των αναμνήσεων και να ταξιδέψουν τους συμπολίτες μας μακριά σ' εκείνη την όμορφη εποχή, στους μαχαλάδες της Σμύρνης, του Μπουτζά και του Κουκλουτζά. Με τα καμώματα, τα προξενιά και τα γλυκοκοιτάγματα συγκίνησαν τους θεατές, οι οποίοι ενθουσιασμένοι με την εκδήλωση, δήλωσαν ότι είναι αναγκαίο να αναβιώνουν τα έθιμα της πατρίδας μας διότι αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά και τη μοναδικότητά μας, συνδέοντας το παρόν με το παρελθόν.

Σημαντική ήταν η συμβολή του Νεοσμυρνιώτη δημοσιογράφου και επικεφαλής του Σωματείου - Συμμαχία Πολιτών για τη Ν. Σμύρνη - Νίκου Στέφου, που ανέλαβε με έναν τρόπο ζεστό να αφηγηθεί το έθιμο του Κλήδονα και της γιορτής του Αη-Γιάννη του Ριγανά. Με την ομιλία του κατάφερε να συγκινήσει τους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα τους νέους που αγνοούν τις παραδόσεις μας.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ντόρα Κασιμέρη, ιδιαίτερα συγκινημένη, βράβευσε δυο αξιόλογους συμπολίτες μας, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα στο Σύλλογο "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ" από την αρχή της διαδρομής του. Τον Βασίλη Γεωργακόπουλο, γιο και αντάξιο διάδοχο του Χρήστου Γεωργακόπουλου, διευθυντή και ιδιοκτήτη των Σχολών Ξενοπούλου και τον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ν. Σμύρνης, Δημήτρη Θανασά.

Τα χορευτικά συγκροτήματα της Ένωσης Κρητών Ν. Σμύρνης και του Νεανικού Κέντρου Αγ. Παρασκευής, και οι φωτιές με τα στεφάνια του Μάη ήταν το αποκορύφωμα της γιορτής, η οποία συνεχίστηκε μέχρι πολύ αργά με κέφι και χορό, αφήνοντας σε όλους μια γλυκιά γεύση νοσταλγίας.

Η Πρόεδρος, κ. Ντόρα Κασιμέρη, βραβεύει τον κ. Βασίλη Γεωργακόπουλο Διευθυντή - Ιδιοκτήτη των Σχολών Ξενοπούλου για τη συνεχή στήριξη του Συλλόγου "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ".

Ο κ. Βασίλης Γεωρακόπουλος Διευθυντής - Ιδιοκτήτης των Σχολών Ξενοπούλου, ο Δημοσιογράφος κ. Νίκος Στέφος και ο Διευθυντής του Διαγνωστικού Κέντρου "Καρδιο-Αναλυσις" κ. Κούρτης.

Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ν. Σμύρνης συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Η Πρόεδρος, κ. Ντόρα Κασιμέρη, βραβεύει το Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου
Ν. Σμύρνης κ. Δημήτρη Θανασά για την αμέριστη συμπαράστασή του στο Σύλλογο "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ".

Το Χορευτικό της Ένωσης Κρητών Ν. Σμύρνης.

Το Χορευτικό του Νεανικού Κέντρου Αγ. Παρασκευής Ν. Σμύρνης.

Η Πρόεδρος και Νεοσμυρνίωτες γιορτάζουν τον Αη-Γιάννη το Ριγανά χορεύοντας γύρω από τις φωτιές.

Ο Δημοσιογράφος κ. Νίκος Στέφος σύρει το χορό.

 

 

 

Επικοινωνία: Ελ. Βενιζέλου 18, 17121 Νέα Σμύρνη - Τηλ.: 210 9346139 - Fax: 210 9341101 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2023 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.