Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __

Ένα μπουκέτο όμορφα παιδάκια στην «ηλιαχτίδα»!

Ένα πρωινό λίγο πριν τα Χριστούγεννα το τμήμα Ε2 του Δημοτικού  Σχολειού «Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης» της Λεοντείου Σχολής Ν. Σμύρνης,  χτύπησε την πόρτα του Κέντρου Φιλοξενίας Παιδιού «ηλιαχτίδα».
Ένα πραγματικό μπουκέτο από είκοσι οχτώ όμορφα παιδάκια, αγόρια και κορίτσια, ήρθαν στην «ηλιαχτίδα» να πουν Χρόνια Πολλά και να την στηρίξουν οικονομικά και κυρίως ηθικά.
Η χαρά και η συγκίνησή μας απερίγραπτη. Παιδιά με χαρούμενα προσωπάκια γύριζαν τους χώρους μας δείχνοντας ενδιαφέρον και κυρίως απορία για τις δραστηριότητές μας.
Προσπαθούσαν να καταλάβουν τι κάνουμε σ’ αυτό το χώρο, ιδιαίτερα όταν βρέθηκαν  μέσα στον Ξενώνα και συνάντησαν γονείς και παιδιά που ζουν μαζί μας.
Παρουσιάσαμε τον Ξενώνα σαν ένα ζεστό φιλικό σπίτι που φιλοξενεί γονείς και παιδιά από επαρχία που δεν έχουν συγγενείς στην Αθήνα.

Ο ρόλος μας δύσκολος, αλλά πιστεύουμε ότι τα καταφέραμε γιατί μαζί τους ήταν δυο ευγενέστατοι εκπαιδευτικοί, η κ. Σοφία Λασκαράτου και ο κ. Θοδωρής Τσώλας, που μας βοήθησαν ώστε να περάσουμε στα παιδιά, μηνύματα στοργής και αλληλεγγύης χωρίς να τα στεναχωρήσουμε, και  κυρίως να μην τα προβληματίσουμε τις Άγιες εκείνες ημέρες.
Πρέπει ν’ αναφέρουμε ότι η Λεόντειος Σχολή δεν μας στηρίζει ηθικά και υλικά για πρώτη φορά.
Από την ημέρα της ίδρυσης της «ηλιαχτίδα» το 2000, όσες φορές ζητήσαμε συμπαράσταση από τη Λεόντειο Σχολή, μας την παρείχαν απλόχερα, είτε διαθέτοντας τη μεγάλη αίθουσά τους, για εκδηλώσεις του Συλλόγου ή για οτιδήποτε άλλο χρειαζόμασταν.
Νοιώθουμε υποχρέωση να ευχαριστήσουμε από καρδιάς ακόμη  μια φορά την κ. Κατερίνα Βασιλικου, Καθηγήτρια Μουσικής, για την αμέριστη συμπαράστασή της σε κάθε μας εκδήλωση και ιδιαίτερα τον Αξιότιμο Αδελφό κ. Ματθαίο Λεβαντίνο για την ουσιαστική και συνεχή ανταπόκριση  σε κάθε μας ανάγκη.
Η συμπαράσταση των συνανθρώπων μας είναι ένας μοχλός δύναμης για εμάς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που αγωνιζόμαστε μαζί με όλους εσάς, ώστε να κάνουμε τη διαμονή των άρρωστων παιδιών που φιλοξενούμε και των γονιών τους, όσο πιο ευχάριστη γίνεται.

 

 

 

Επικοινωνία: Ελ. Βενιζέλου 18, 17121 Νέα Σμύρνη - Τηλ.: 210 9346139 - Fax: 210 9341101 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2023 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.