Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __

Η Πρόεδρος κ. Ντόρα Κασιμέρη με την καθηγήτρια της μουσικής της Λεοντείου κ. Βασιλίκου και τον κ. Χανό.

20ος ΑΙΩΝΑΣ: Ο ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στις 15 Μαρτίου 2009 στην αίθουσα εκδηλώσεων της "ΕΣΤΙΑΣ" Ν. Σμύρνης, η εκδήλωση που διοργάνωσε η "ηλιαχτίδα" Σύλλογος για το παιδί και την οικογένεια, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από συμπολίτες μας, εκπροσώπους όλων των κομμάτων και φορείς διαφόρων οργανώσεων, η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ντόρα Κασιμέρη, στο σύντομο χαιρετισμό της, ανέφερε ότι: "Η ημέρα αυτή συμβολίζει τον συστηματικό αγώνα προκειμένου οι γυναίκες να περιφρουρήσουν τις κατακτήσεις αλλά και τις συνεχιζόμενες προσδοκίες για ίσες ευκαιρίες και προοπτικές στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Το γυναικείο κίνημα θεωρείται από τους αναλυτές της ιστορίας ως το πιο επιτυχημένο, ανατρεπτικό και προοδευτικό κίνημα του 20ου αιώνα. Γι αυτό και η σημερινή εκδήλωση του συλλόγου μας είναι αφιερωμένη στον αιώνα αυτό με σύντομη αναφορά σε 10 γυναίκες μύθους".

Η Πρόεδρος του Συλλόγου με την κ. Μαριέτα Γιαννάκου.

Από αριστερά ο κ. Κονιδάρης, ο Πρόεδρος της "Συμμαχείας Πολιτών" κ. Νίκος Στέφος, η Πρόεδρος της ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ κ. Ντόρα Κασιμέρη και η κ. Μαριέτα Γιαννάκου.

Η Πρόεδρος καλωσορίζοντας με χαρά και σεβασμό την κ. Μαριέτα Γιαννάκου, τ.Υπουργό Παιδείας, αναφέρθηκε στη πολυσχιδή και ολοκληρωμένη προσωπικότητά της, τη συνεχάρη και την ευχαρίστησε που δέχτηκε να ενσαρκώσει το μήνυμα της ημέρας. Ως κύρια ομιλήτρια η κ. Γιαννάκου, με μια εμπεριστατωμένη και εντυπωσιακή αναφορά της στη γυναίκα του 20ου αιώνα, μάγεψε το κοινό και καταχειροκροτήθηκε.

Η νεανική χορωδία της Λεοντείου με την καταπληκτική καθηγήτριά τους κ. Κατερίνα Βασιλίκου και τον καθηγητή κ. Χανό, άνοιξε την εκδήλωση σκορπώντας ενθουσιασμό στους θεατές.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: Η Κατερίνα Παπακώστα βουλευτής, ο Αντιδήμαρχος κ. Κονιδάρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Μουτοπούλου , Καρδαρά και Πάγκαλης, η Πρόεδρος του Συλλόγου "Κορυφώ" κ. Κορωνάκη, ο Πρόεδρος της "Συμμαχίας Πολιτών" κ. Νίκος Στέφος, η Αντιπρόεδρος της "ΕΣΤΙΑΣ" Κ. Καλογείτωνα Κατερίνα, ο Αντιπρόεδρος "ΡΟΤΑΡΥ" N.Σμύρνης κ. Χρυσόγελος, ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ν. Σμύρνης κ. Θανασάς, η υπεύθυνη γυναικών του ΛΑΟΣ κ. Τσιαμπέρη, η κ. Φερέτη από το σύνδεσμο για τα δικαιώματα της γυναίκας, η κ. Αθανασίου Μαρία και Καλικούρδη Νίκη, εκπρόσωποι του σωματείου "Εθνική Στέγη" και πολλοί άλλοι.

 

 

 

Επικοινωνία: - Κιν: 6932274982 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2024 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.