Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου, Άπορου Παιδιού και Οικογένειας __
Η Χαρά διαδέχτηκε την Ελπίδα

Η Τετάρτη 16/11/2011 έδωσε Ζωή και Χαρά σε ένα εννιάχρονο αγόρι από την Κρήτη με νεφρική ανεπάρκεια, που για έξι ολόκληρα χρόνια αγωνιζόταν να κρατηθεί στη Ζωή περιμένοντας, ένα συμβατό μόσχευμα νεφρού.

Ευτυχώς, η Μεγάλη Μέρα ήρθε, το μόσχευμα βρέθηκε και η μεταμόσχευση έγινε με επιτυχία στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ο Κωνσταντίνος ήρθε στην «ηλιαχτίδα» πριν δεκαεννέα μήνες γιατί έπρεπε να υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση, μέρα παρά μέρα. Μετά τη μεταμόσχευση γύρισε «στο σπίτι του» όπως λέει και ο ίδιος, δηλαδή στην «ηλιαχτίδα», όπου και θα συνεχίσει να μένει για ακόμη έξι μήνες.

Επίσης, μια άλλη σημαντική για όλους μας Τετάρτη, η 14η Δεκεμβρίου 2011, οι συνεργάτες της «ηλιαχτίδα» με το Διοικητικό Συμβούλιο με πολλή χαρά γιορτάσανε την Αρχή της Καινούργιας του Ζωής.

Το Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου του 2010 με την Ηθική και Υλική συμπαράσταση του τ. Δημάρχου και σημερινού Αντιδημάρχου Οικονομικών και Τεχνικών Έργων κ. Γιώργου Κουτελάκη.

Όπως όλοι μπορείτε να καταλάβετε, ήταν μεγάλη Τιμή και Χαρά για το Σύλλογο, μια τόσο σημαντική ημέρα να παρευρίσκεται στην εκδήλωση η Ψυχή του Κέντρου, ο κ. Γιώργος Κουτελάκης.

Πρέπει να ένιωσε πολύ υπερήφανος αυτή τη μεγάλη μέρα, βλέποντας ένα μικρό παιδί να έχει κερδίσει τη Ζωή και με τη δική του προσφορά.

Συγκινητική ήταν επίσης, η παρουσία των εκπροσώπων των Νοσοκομείων και συνεργατών της «ηλιαχτίδα», που με τόση κατανόηση την στηρίζουν από τα πρώτα της βήματα.

Η Διευθύντρια του Νεφρολογικού Τμήματος κ. Ανδρομάχη Μητσιώνη και η Προϊσταμένη του Τμήματος Τεχνητού Νεφρού κ. Ιωάννα Ρουμπελάκη από το Νοσοκομείο «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού».

Η κ. Αλεξάνδρα Μπριασούλη και η κ. Μαρία Μεϊδάνη από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Η κ. Γιούλη Μενουδάκου από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

Η καθηγήτρια κ. Στεφανία Τζανακάκη από το 3ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης.

Ο εκπρόσωπος του Ροταριανού Ομίλου Νέας Σμύρνης κ. Γιάννης Χρυσόγελος.

Η δημοσιογράφος από την εκπομπή του Mega «Πρωταγωνιστές» κ. Ασπασία Δασκαλοπούλου.

Οι Νεοσμυρνιώτες δημοσιογράφοι κ. Ζαχαρένια Λαρετζάκη από την εφημερίδα «Δημοσιογράφος» και οι κ. Νίκος Σουγιοτζόπουλος και Γιώργος Αρώνης από την εφημερίδα «Φωνή της Νέας Σμύρνης».

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της «ηλιαχτίδα» ευχαριστούν θερμά όλους αυτούς τους ανθρώπους, που με τόση κατανόηση και συμπαράσταση συνέβαλαν στην ποιότητα της φιλοξενίας των παιδιών και γονέων του Κέντρου μέχρι σήμερα.

Επίσης, τα δώδεκα νεαρά παιδιά - εθελοντές Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Κοινωνικοί Ανθρωπολόγοι, Εκπαιδευτικοί, Κοινωνιολόγοι που ήταν στην εκδήλωση και είναι δίπλα μας από τη μέρα που ξεκίνησε το έργο της η «ηλιαχτίδα».

 

 

 

Επικοινωνία: Ελ. Βενιζέλου 18, 17121 Νέα Σμύρνη - Τηλ.: 210 9346139 - Fax: 210 9341101 - E-mail: iliachtida@otenet.gr

© 2023 Κέντρο Φιλοξενίας Άρρωστου Παιδιού και Οικογένειας "ηλιαχτίδα" Web Design by Viviana K.